Margo Nelissen Sieraden


 
 

Welkom op de website van Margo Nelissen

Margo Nelissen ontwerpt en vervaardigt haar eigen collecties sieraden en ze werkt in opdracht voor particulieren en organisaties. Regelmatig is haar werk op solo- en groepsexposities te zien. Galeries in binnen- en buitenland hebben haar sieraden permanent in collectie. Ze is lid van Klimt02, de internationale Art Jewelry Community. En ze is gecertificeerd Fairtrade & Fairmined goudsmid.

Ook geeft Margo les en verzorgt ze op aanvraag verschillende workshops voor particulieren, op middelbare scholen en andere instellingen. Ze realiseert regelmatig projecten in samenwerking met andere kunstenaars.

Margo Nelissen (1964) volgde haar opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten in Maastricht (‘82-’87), aan de afdeling Vormgeving, waar zij zich richtte op het ontwerpen van sieraden. Al tijdens haar studie werd haar belangstelling gewekt voor sieraden en versieringsvormen in andere culturen, met name in Afrika. Na de afronding van deze studie reisde ze een half jaar door Afrika op zoek naar Afrikaanse versieringsvormen. Het inspireerde haar om de studie culturele antropologie te gaan volgen aan de Rijksuniversiteit in Leiden (’88-’93), waar ze afstudeerde op het onderwerp West-Afrikaanse amuletten.

Na enkele jaren diverse werkzaamheden verricht te hebben voor musea en ontwikkelingsorganisaties startte Margo in 1995 haar eigen atelier, om zich helemaal te richten op het ontwerpen van sieraden.

In 2003 volgde zij aan de Opere International Jewellery School in Ravestein de zomercursus “Now You” door Ruudt Peters.

Van 2010 tot medio 2013 woonde zij op het Caribische eiland Curaçao.