Margo Nelissen Sieraden


 
 

Werkwijze

Margo Nelissen heeft in de loop der jaren uiteenlopende collecties gecreëerd. De eerste sieraden ontstaan door een zoektocht naar de mogelijkheden van traditionele textiele technieken in metaaldraad. Deze toepassing blijkt heel divers. Ze maakt onder andere oorbellen van minuscule weef- en breiwerkjes in gouddraad tot aan volumineuze halssieraden in koper- en ijzerdraad.

 
 

In de loop der jaren is Margo gaan experimenteren met steeds weer nieuwe technieken, die nieuwe expressiemogelijkheden geven. Zo ontwikkelt ze gegoten collecties, collecties met natuurlijke materialen en bijvoorbeeld een collectie waarbij glasscherven worden verwerkt. Inspiratie voor de vormgeving vindt ze in historische en Afrikaanse associaties en symboliek, en de diversiteit van de natuur.

     


Kenmerkend voor alle collecties is een grote mate van verfijning en detaillering, ook in de grote robuuste sieraden.

  ring  

 

Opdrachten

Margo werkt ook in opdracht. Dit is steeds weer een boeiend samenspel tussen de klant en haar en het leidt tot spannende nieuwe juwelen. Dit kunnen bijvoorbeeld trouwringen zijn, een aandenken of een symbolisch sieraad. Ook past ze erfstukken aan tot een persoonlijk sieraad. Door zich te verdiepen in de wensen en achterliggende motieven is zij in staat een bij de persoon of situatie passend sieraad te ontwerpen; om te krijgen of om te geven.